GARLIC & LEMON CHICKEN W/GREEN BEANS & RED POTATOES!
(Gluten free, Low Carb, Diabetic Friendly and so simple to make)
INGREDIENTS
6 tablespoons olive oil
2 lemons, 1 thinly sliced, 1 juiced
4 cloves garlic, minced
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
3/4 pound trimmed green beans
8 small red potatoes, quartered
4 chicken breasts (bones left in, with skin, about 3 1/4 pounds)
DIRECTIONS
Preheat oven to 400°F. Coat a large baking dish or cast-iron skillet with 1 tablespoon of the olive oil. Arrange the lemon slices in a single layer in the bottom of the dish or skillet.
In a large bowl, combine the remaining oil, lemon juice, garlic, salt, and pepper; add the green beans and toss to coat. Using a slotted spoon or tongs, remove the green beans and arrange them on top of the lemon slices. Add the potatoes to the same olive-oil mixture and toss to coat. Using a slotted spoon or tongs, arrange the potatoes along the inside edge of the dish or skillet on top of the green beans. Place the chicken in the same bowl with the olive-oil mixture and coat thoroughly. Place the chicken, skin-side up, in the dish or skillet. Pour any of the remaining olive-oil mixture over the chicken.
Roast for 50 minutes. Remove the chicken from the dish or skillet. Place the beans and potatoes back in oven for 10 minutes more or until the potatoes are tender. Place a chicken breast on each of 4 serving plates; divide the green beans and potatoes equally. Serve warm.
(Gluten free, Low Carb, Diabetic Friendly and so simple to make)
INGREDIENTS
6 tablespoons olive oil
2 lemons, 1 thinly sliced, 1 juiced
4 cloves garlic, minced
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
3/4 pound trimmed green beans
8 small red potatoes, quartered
4 chicken breasts (bones left in, with skin, about 3 1/4 pounds)
DIRECTIONS
Preheat oven to 400°F. Coat a large baking dish or cast-iron skillet with 1 tablespoon of the olive oil. Arrange the lemon slices in a single layer in the bottom of the dish or skillet.
In a large bowl, combine the remaining oil, lemon juice, garlic, salt, and pepper; add the green beans and toss to coat. Using a slotted spoon or tongs, remove the green beans and arrange them on top of the lemon slices. Add the potatoes to the same olive-oil mixture and toss to coat. Using a slotted spoon or tongs, arrange the potatoes along the inside edge of the dish or skillet on top of the green beans. Place the chicken in the same bowl with the olive-oil mixture and coat thoroughly. Place the chicken, skin-side up, in the dish or skillet. Pour any of the remaining olive-oil mixture over the chicken.
Roast for 50 minutes. Remove the chicken from the dish or skillet. Place the beans and potatoes back in oven for 10 minutes more or until the potatoes are tender. Place a chicken breast on each of 4 serving plates; divide the green beans and potatoes equally. Serve warm.
INGREDIENTES
6 cucharadas de aceite de oliva
2 limones, 1 en rodajas finas, 1 exprimido
4 dientes de ajo, picados
1 cucharadita de sal
1/2 cucharadita de pimienta negra recién molida
3/4 libra de judías verdes recortadas
8 patatas rojas pequeñas, cortadas en cuartos
4 pechugas de pollo (con los huesos, con piel, alrededor de 3 1/4 libras)
INSTRUCCIONES
Precaliente el horno a 400 °F. Unte un recipiente grande para hornear o una sartén de hierro fundido con 1 cucharada de aceite de oliva.
6 cucharadas de aceite de oliva
2 limones, 1 en rodajas finas, 1 exprimido
4 dientes de ajo, picados
1 cucharadita de sal
1/2 cucharadita de pimienta negra recién molida
3/4 libra de judías verdes recortadas
8 patatas rojas pequeñas, cortadas en cuartos
4 pechugas de pollo (con los huesos, con piel, alrededor de 3 1/4 libras)
INSTRUCCIONES
Precaliente el horno a 400 °F. Unte un recipiente grande para hornear o una sartén de hierro fundido con 1 cucharada de aceite de oliva.
Coloque las rodajas de limón en una sola capa en el fondo del recipiente o sartén.
En un bol grande, combine el aceite restante, el jugo de limón, el ajo, la sal y la pimienta; agregue las judías verdes y revuelva para cubrir. Con una espumadera o pinzas, retire las judías verdes y colóquelas sobre las rodajas de limón. Agregue las patatas a la misma mezcla de aceite de oliva y revuelva para cubrir. Con una cuchara con ranuras o pinzas, coloque las papas a lo largo del borde interior del plato o sartén sobre las judías verdes. Coloque el pollo en el mismo recipiente con la mezcla de aceite de oliva ycúbralo bien. Coloque el pollo, con la piel hacia arriba, en el plato o sartén. Vierta el resto de la mezcla de aceite de oliva sobre el pollo.
En un bol grande, combine el aceite restante, el jugo de limón, el ajo, la sal y la pimienta; agregue las judías verdes y revuelva para cubrir. Con una espumadera o pinzas, retire las judías verdes y colóquelas sobre las rodajas de limón. Agregue las patatas a la misma mezcla de aceite de oliva y revuelva para cubrir. Con una cuchara con ranuras o pinzas, coloque las papas a lo largo del borde interior del plato o sartén sobre las judías verdes. Coloque el pollo en el mismo recipiente con la mezcla de aceite de oliva ycúbralo bien. Coloque el pollo, con la piel hacia arriba, en el plato o sartén. Vierta el resto de la mezcla de aceite de oliva sobre el pollo.
Cocinelo durante 50 minutos. Retire el pollo del plato o sartén. Coloque las judías y las papas nuevamente en el horno durante 10 minutos más o hasta que las papas estén tiernas. Coloque una pechuga de pollo en cada uno de los 4 platos para servir; divida las judías verdes y las papas en partes iguales. Sirva caliente.
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